FAQ


Omdat we een antwoord hebben op al jouw vragen

Hoeveel geld moet ik reserveren voor mijn belastingen?

Als startende onderneming moet je omzet- en inkomstenbelasting betalen. Hoeveel dat ongeveer is en wanneer je dat moet betalen, kan je terugvinden op de site van de belastingdienst. Toch raden we je aan om dit ook met je financieel adviseur te bespreken. Want het bedrag dat je moet reserveren als je eerste factuur wordt betaald, hangt sterk af van waar je omzet uit bestaat, hoeveel kosten je maakt, of je gebruik maakt van een bedrijfsauto, hoeveel winst je genereert in een jaar, etc. Als je omzet voornamelijk bestaat uit het in rekening brengen van gepresteerde uren, dan kan je de vuistregel hanteren. Die regel zegt dat je de helft van je ontvangen geld gereserveerd moet houden. Dat lijkt veel, maar dat bedrag is inclusief btw. Als starter heb je nog niet veel reserves en raden we sterk aan om door je financieel adviseur een nauwkeurigere schatting te laten maken. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertellen we je er graag meer over!

Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?

Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk

contact ons
A+B adviesgroep 8 financiële disciplines onder een dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk

Je eigen adviseur, een vast aanspreekpunt. Iemand die ernaar streeft om je in je totaliteit te kennen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua normen, waarden en dromen. Iemand die je onafhankelijk en objectief advies geeft op basis van jouw situatie en toekomstvisie. Een deskundig en gecertificeerd expert die ervoor zorgt dat je financiële zaken aan dat totaalplaatje voldoen. Zodat je met een gerust hart terug naar buiten gaat. Verlost van je zwaarste zorgen en met een antwoord op je grootste onzekerheden.

Past deze persoonlijke aanpak bij jou?
Dan zijn wij graag jouw financieel adviseur! De persoon met de heldere kijk, die je informeert en begeleidt. Dat doen we met onze beide voeten op de grond en dat gaat naar onze mening het best in een comfortabele sneaker.

Leer ons beter kennen

Kunnen wij je helpen?

Kom gerust eens langs op ons kantoor of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep

Webdesign: Reclamestal