FAQ


Omdat we een antwoord hebben op al jouw vragen

Starters

Omdat je vast wel vragen over starters hebt.
En wij daar natuurlijk een antwoord op hebben.

Als startende onderneming moet je omzet- en inkomstenbelasting betalen. Hoeveel dat ongeveer is en wanneer je dat moet betalen, kan je terugvinden op de site van de belastingdienst. Toch raden we je aan om dit ook met je financieel adviseur te bespreken. Want het bedrag dat je moet reserveren als je eerste factuur wordt betaald, hangt sterk af van waar je omzet uit bestaat, hoeveel kosten je maakt, of je gebruik maakt van een bedrijfsauto, hoeveel winst je genereert in een jaar, etc. Als je omzet voornamelijk bestaat uit het in rekening brengen van gepresteerde uren, dan kan je de vuistregel hanteren. Die regel zegt dat je de helft van je ontvangen geld gereserveerd moet houden. Dat lijkt veel, maar dat bedrag is inclusief btw. Als starter heb je nog niet veel reserves en raden we sterk aan om door je financieel adviseur een nauwkeurigere schatting te laten maken. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertellen we je er graag meer over!

Als ondernemer ben je verplicht om een administratie bij te houden, die aan bepaalde eisen moet voldoen. Die verplichting is zeker niet nutteloos, want het is heel belangrijk om te weten hoe je ervoor staat. De manier waarop je je administratie het beste inricht, is afhankelijk van de vraag welke informatie je er uit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld bepalen hoe je omzet verdeeld is over het land of op welk product je het minst en het meest hebt verdiend, dan moet je bij je inrichting daarmee rekening houden. Vervolgens moet je bedenken in welke vorm je je administratie wil gieten. Wil je het zelf doen, eventueel onder begeleiding, of volledig uit handen geven? Welk programma wil je dan gebruiken? Er zijn namelijk verschillende goede programma’s op de markt, met allemaal hun eigen voordelen en kostprijs. Bespreek het met je adviseur tijdens een gratis kennismakingsgesprek en de inrichting van je administratie wordt een fluitje van een cent!

Als starter moet je uiteraard flink letten op je kosten, dat begrijpen wij als financieel adviseur als geen ander. Doordat we op een efficiënte manier werken en scherpe tarieven toepassen, kunnen we altijd een goede prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden. Uiteraard heb je zelf ook invloed op de kostprijs. Hoe meer je zelf doet, hoe minder het je kost. Maar let op, want de tijd die jij daarin steekt, is ook tijd die je dan niet kan spenderen aan je kernactiviteiten waarmee je je geld verdient. Bovendien zal je langer bezig zijn dan wij, aangezien wij de kneepjes van het vak kennen en een optimale werkwijze toepassen. Plan een gratis kennismakingsgesprek met je financieel adviseur in en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?

Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk

contact ons
A+B adviesgroep 8 financiële disciplines onder een dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk

Je eigen adviseur, een vast aanspreekpunt. Iemand die ernaar streeft om je in je totaliteit te kennen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua normen, waarden en dromen. Iemand die je onafhankelijk en objectief advies geeft op basis van jouw situatie en toekomstvisie. Een deskundig en gecertificeerd expert die ervoor zorgt dat je financiële zaken aan dat totaalplaatje voldoen. Zodat je met een gerust hart terug naar buiten gaat. Verlost van je zwaarste zorgen en met een antwoord op je grootste onzekerheden.

Past deze persoonlijke aanpak bij jou?
Dan zijn wij graag jouw financieel adviseur! De persoon met de heldere kijk, die je informeert en begeleidt. Dat doen we met onze beide voeten op de grond en dat gaat naar onze mening het best in een comfortabele sneaker.

Leer ons beter kennen

Kunnen wij je helpen?

Kom gerust eens langs op ons kantoor of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep

Webdesign: Reclamestal