FAQ


Omdat we een antwoord hebben op al jouw vragen

Advisering + begeleiding

Omdat je vast wel vragen over advisering + begeleiding hebt.
En wij daar natuurlijk een antwoord op hebben.

Je bent ondernemer geworden, maar je had al een auto. En die gebruik je ook voor je bedrijf. Hoe moet dat? De auto en de eigen zaak , dat is een belangrijke  kwestie. Het kan je veel geld besparen als je dat goed hebt geregeld, en het kan je dus veel geld kosten als je dat niet slim aanpakt. Bijkomende zaak is dat de regelgeving nogal eens wijzigt en je auto natuurlijk ook. Op www.belastingdienst.nl staat veel over dit onderwerp en als je een beetje thuis bent in deze materie kom je daar best uit. In veel gevallen is het echter gewoon verstandig om jouw specifieke situatie even door te nemen met je adviseur.

Kleine moeite , veel (rij)plezier!

Als je een onderneming hebt, zal deze vraag vroeg of laat opkomen. Het antwoord daarop is niet eenduidig, want het hangt van verschillende aspecten. Van je bedrijf, hoeveel je ermee verdient, hoe graag je zelf een bv wil opzetten, welke risico’s je dan loopt, etc. Over het algemeen zijn er voornamelijk twee redenen waarom de meeste mensen erover denken om een bv op te zetten. Ten eerste omdat je met een bv van een lager belastingtarief kan genieten. Daartegenover staat wel dat je gunstige regelingen zoals de ondernemersaftrek en de mkb-winstvrijstelling kwijtraakt. Daarnaast spelen zaken vanuit je privé een belangrijke rol in het belastingtarief. Hoeveel je hypotheekrente bedraagt, hoeveel premie je betaalt voor je arbeidsongeschiktheid en meer van dat soort vragen. Ten tweede is een bv veiliger omdat je minder risico loopt om privé aangesproken te worden voor schulden van de zaak. Daarom is het belangrijk om eerst in kaart te brengen welke risico’s je effectief loopt. Als dit allemaal meevalt of de risico’s te beperken zijn op een andere manier (bijvoorbeeld met een verzekering), dan biedt een bv veiligheid voor risico’s die er niet zijn. Tenslotte kan het opzetten van een bv voor jouw bedrijfstak handig zijn, omdat de markt dat prettig vindt of omdat je daarmee in het buitenland gemakkelijker zaken kan doen. Allerlei kwesties om rekening mee te houden, die je financieel adviseur graag met je bespreekt.

Eerst en vooral moet je bepalen welke vorm van lenen voor jou op dit moment het beste is. Ga je naar de bank, leen je bij je familie of is crowdfunding een optie? Maar hoe verkrijg ik de gekozen leningsvorm? Stel een duidelijk plan op, waarin je bepaalt hoeveel geld je nodig hebt, hoe je dat gaat terugbetalen en op welke termijn. Denk daarbij aan onvoorziene omstandigheden die kunnen gebeuren, zoals onvoorziene kosten of een tegenvallend jaar. Als je daarmee rekening houdt in je plan, dan ben je zeker dat je nog steeds je verplichtingen kan nakomen, wat er ook gebeurt. Welke vorm van lenen je ook kiest, elke geldverstrekker wil daar een duidelijk zicht op hebben. Daarom is het verstandig om je aanvraag en uitwerking goed te onderbouwen. Dit vergroot niet alleen je kans op het verkrijgen van een lening, je achterhaalt daardoor zelf gelijk of de investering redelijkerwijs, verstandig en haalbaar is. Je financieel adviseur helpt je graag bij het vinden van de juiste route.

Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?

Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk

contact ons
A+B adviesgroep 8 financiële disciplines onder een dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk

Je eigen adviseur, een vast aanspreekpunt. Iemand die ernaar streeft om je in je totaliteit te kennen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua normen, waarden en dromen. Iemand die je onafhankelijk en objectief advies geeft op basis van jouw situatie en toekomstvisie. Een deskundig en gecertificeerd expert die ervoor zorgt dat je financiële zaken aan dat totaalplaatje voldoen. Zodat je met een gerust hart terug naar buiten gaat. Verlost van je zwaarste zorgen en met een antwoord op je grootste onzekerheden.

Past deze persoonlijke aanpak bij jou?
Dan zijn wij graag jouw financieel adviseur! De persoon met de heldere kijk, die je informeert en begeleidt. Dat doen we met onze beide voeten op de grond en dat gaat naar onze mening het best in een comfortabele sneaker.

Leer ons beter kennen

Kunnen wij je helpen?

Kom gerust eens langs op ons kantoor of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep

Webdesign: Reclamestal