FAQ


Omdat we een antwoord hebben op al jouw vragen

Loon- en personeelsadministratie

Omdat je vast wel vragen over loon- en personeelsadministratie hebt.

En wij daar natuurlijk een antwoord op hebben.

Sinds 1 januari 2015 worden de kosten die belastingvrij worden vergoed, geregeld door de werkkostenregeling. Binnen deze regeling wordt gesproken over een gerichte vrijstelling. Dit zijn kosten die zonder meer belastingvrij worden vergoed. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde vergoedingen onder te brengen in de vrije ruimte van 1,2% van het totale fiscale loon van de onderneming. Wens je meer informatie hierover? Maak dan een vrijblijvende afspraak met je financieel adviseur.

De Flexwet is een afkorting voor de Wet flexibiliteit en zekerheid en regelt een aantal aspecten op het gebied van flexibele arbeidsverhoudingen. De belangrijkste regel is dat er binnen een periode van 24 maanden maximaal drie tijdelijke contracten afgesloten mogen worden. Bij een vierde contract, of als de periode van 24 maanden is overschreden, is er automatisch sprake van een vast dienstverband. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden op het gebied van uitzendkrachten en payrolling. Bespreek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende afspraak met je financieel adviseur.

De werkgever dient verplicht een cao toe te passen, als:
• de werkgever die zelf heeft afgesloten (ondernemings-cao)
• de werkgever lid is van een werkgeversorganisatie die een cao voor hem/haar heeft afgesloten (bedrijfstak-cao)
• zijn/haar branche een bedrijfstak-cao heeft, die algemeen verbindend verklaard (AVV) is. De cao geldt dan automatisch voor alle werkgevers in de bedrijfstak. Op deze regel zijn er verschillende uitzonderingen mogelijk. Zo vallen bijvoorbeeld uitzendkrachten meestal niet onder de cao van het bedrijf waarvoor ze werken, maar onder een eigen uitzend-cao.

Een lijst van alle cao’s vind je hier terug. De kans is groot dat je gebonden bent aan een cao. Bij twijfel raden we aan om contact op te nemen met de werkgevers- of brancheorganisatie. Als financieel adviseur begeleiden we je graag in dit proces.

Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?

Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk

contact ons
A+B adviesgroep 8 financiële disciplines onder een dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk

Je eigen adviseur, een vast aanspreekpunt. Iemand die ernaar streeft om je in je totaliteit te kennen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua normen, waarden en dromen. Iemand die je onafhankelijk en objectief advies geeft op basis van jouw situatie en toekomstvisie. Een deskundig en gecertificeerd expert die ervoor zorgt dat je financiële zaken aan dat totaalplaatje voldoen. Zodat je met een gerust hart terug naar buiten gaat. Verlost van je zwaarste zorgen en met een antwoord op je grootste onzekerheden.

Past deze persoonlijke aanpak bij jou?
Dan zijn wij graag jouw financieel adviseur! De persoon met de heldere kijk, die je informeert en begeleidt. Dat doen we met onze beide voeten op de grond en dat gaat naar onze mening het best in een comfortabele sneaker.

Leer ons beter kennen

Kunnen wij je helpen?

Kom gerust eens langs op ons kantoor of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep

Webdesign: Reclamestal