FAQ


Omdat we een antwoord hebben op al jouw vragen

Hoelang moet ik partner- en kinderalimentatie betalen?

De duur van de alimentatie is voor de partner en het kind niet hetzelfde. Je kind krijgt alimentatie tot het zelfstandig is en in zijn/haar eigen onderhoud kan voorzien of als hij/zij 21 jaar wordt. Het is mogelijk dat je ook daarna nog onderhoudsplichtig bent, indien je kind een lichamelijke of geestelijke handicap heeft.

Je ex-partner krijgt alimentatie totdat hij/zij hertrouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat, gaat samenwonen of op een andere wijze over voldoende inkomen beschikt. Is dat niet het geval en je hebt samen kinderen, dan stopt de betalingsplicht na 12 jaar. Heb je geen kinderen samen of duurde het huwelijk korter dan 5 jaar, dan is de duur van de partneralimentatie even lang als de duur van het huwelijk.

Dit zijn wettelijke bepalingen. In sommige gevallen kan hiervan, in overleg, worden afgeweken.

Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?

Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk

contact ons
A+B adviesgroep 8 financiële disciplines onder een dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk

Je eigen adviseur, een vast aanspreekpunt. Iemand die ernaar streeft om je in je totaliteit te kennen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua normen, waarden en dromen. Iemand die je onafhankelijk en objectief advies geeft op basis van jouw situatie en toekomstvisie. Een deskundig en gecertificeerd expert die ervoor zorgt dat je financiële zaken aan dat totaalplaatje voldoen. Zodat je met een gerust hart terug naar buiten gaat. Verlost van je zwaarste zorgen en met een antwoord op je grootste onzekerheden.

Past deze persoonlijke aanpak bij jou?
Dan zijn wij graag jouw financieel adviseur! De persoon met de heldere kijk, die je informeert en begeleidt. Dat doen we met onze beide voeten op de grond en dat gaat naar onze mening het best in een comfortabele sneaker.

Leer ons beter kennen

Kunnen wij je helpen?

Kom gerust eens langs op ons kantoor of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep

Webdesign: Reclamestal