FAQ


Omdat we een antwoord hebben op al jouw vragen

Wat gebeurt er met ons pensioen bij een echtscheiding?

Er gelden verschillende regels voor ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen.

In geval van ouderdomspensioen zijn je rechten vastgelegd in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (Wet VPS). Die wet zegt dat er altijd aanspraak bestaat op een deel van de pensioenrechten van de ander. Deze wet is van toepassing als je onderling niets anders hebt vastgelegd. Het is ook mogelijk om af te zien van elkaars pensioenrechten, als je bijvoorbeeld beiden een gelijkwaardige pensioenregeling hebt. Ben je getrouwd op huwelijkse voorwaarden en zijn daarin pensioenrechten opgenomen, dan is de situatie anders. In dat geval gelden er specifieke regels voor echtscheidingen voor of na 1 mei 1995.

Het nabestaandenpensioen is het pensioen dat iemand zelf heeft opgebouwd. Dat is persoonsgebonden en hoeft daarom niet verdeeld te worden. Daarop kan je dus geen aanspraak maken in geval van scheiding. Laat je goed informeren en begeleiden door je financieel adviseur omtrent de verschillende regels aangaande je pensioen en echtscheiding.

Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?

Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk

contact ons
A+B adviesgroep 8 financiële disciplines onder een dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk

Je eigen adviseur, een vast aanspreekpunt. Iemand die ernaar streeft om je in je totaliteit te kennen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua normen, waarden en dromen. Iemand die je onafhankelijk en objectief advies geeft op basis van jouw situatie en toekomstvisie. Een deskundig en gecertificeerd expert die ervoor zorgt dat je financiële zaken aan dat totaalplaatje voldoen. Zodat je met een gerust hart terug naar buiten gaat. Verlost van je zwaarste zorgen en met een antwoord op je grootste onzekerheden.

Past deze persoonlijke aanpak bij jou?
Dan zijn wij graag jouw financieel adviseur! De persoon met de heldere kijk, die je informeert en begeleidt. Dat doen we met onze beide voeten op de grond en dat gaat naar onze mening het best in een comfortabele sneaker.

Leer ons beter kennen

Kunnen wij je helpen?

Kom gerust eens langs op ons kantoor of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep

Webdesign: Reclamestal